Doe sociaal:
Duurzaam Groningen

Subsidiebudget innovatief en duurzaam MKB Groningen gesloten

Subsidiebudget innovatief en duurzaam MKB Groningen gesloten

Het provinciale studieprogramma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen blijkt een groot succes te zijn geweest. In totaal hebben dertien midden- en kleinbedrijven een subsidie ontvangen voor een totaal bedrag van 1 miljoen euro. Daarnaast zijn er voor ongeveer 2 miljoen euro aan aanvragen binnen gekomen. Dit betekent dus dat het totaal beschikbare subsidiebudget van 2,74 miljoen euro op is. Daarop heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten om het loket voor de aanvragen te sluiten.

Innovatief en Duurzaam MKB Groningen

Het project is destijds gestart om de projecten die innovatief en duurzaam zijn in de provincie Groningen een flinke boost te geven, dit blijkt dus een groot succes te zijn. In januari 2013 kwam de provincie Groningen met de uitvoering van het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen. Vanaf dat moment werd de provincie Groningen volop benaderd door zeer geïnteresseerde ondernemers uit de provincie. De ingediende projecten worden vervolgens beoordeeld op de bijdrage die ze kunnen leveren aan de duurzame producten of productieprocessen en ook aan de economische ontwikkeling van de provincie Groningen.

Deze projecten moesten dan leiden tot een flinke groei van de omzet bij deze bedrijven en dus automatisch voor meer banen bij het midden- en kleinbedrijf. Op deze manier kon de economie in Groningen dus een flinke boost krijgen. Met de creatie van extra banen in de provincie kunnen dan meer mensen een baan vinden, waardoor minder mensen afhankelijk zullen zijn van een uitkering en de koopkracht flink zal toenemen. Dit hele programma bleek dus een flink succes en zou misschien ook in andere provincies in Nederland toegepast moeten worden, maar helaas is het budget te klein voor voortzetting.