Doe sociaal:

MKB-Banner-home

Netwerken in Groningen

In Groningen zijn, net als in vrijwel alle gebieden in Nederland, vele netwerken van en voor ondernemers te vinden. Ten eerste is er de JBN Groningen, een samenwerkingsverband van de jongste bedrijven in de provincie. Nieuwe, startende bedrijven kunnen zich bij dit netwerk aansluiten om samen kennis op te doen en ervaringen te delen. Een regionaal erg bekend netwerk is de Groningen City Club, voor ondernemers in de binnenstad van Groningen. De vereniging kent ongeveer 400 leden, hierbij gaat het niet alleen om ondernemers uit de detailhandel maar ook om banken, hotels, makelaardij en allerlei andere sectoren. Deze City Club werkt intensief samen met de gemeente om de binnenstad zo aantrekkelijk mogelijk te houden voor stadjers en andere bezoekers en recreanten.

Lokale netwerken

In een aantal grotere kernen in de provincie zijn regionale netwerken van ondernemers opgezet. Een voorbeeld hiervan is de Zakenkring Zuidhorn, een erg actieve organisatie die zich richt op het binden van zoveel mogelijk klanten aan het dorp Zuidhorn. Hiervoor worden verschillende acties opgezet, zoals de jaarlijkse Kerst- en Sinterklaasactie. Dit actieve werven en binden van klanten heeft er toe bijgedragen dat het centrum van Zuidhorn goed draait en nog steeds uitbreidt.

Kamer van Koophandel

In Groningen is een kantoor van de Kamer van Koophandel, aangesloten op de KvK club Noord- Nederland. Hier worden verschillende activiteiten georganiseerd om ondernemers te ondersteunen en te stimuleren.

online

Ondernemer
Consumenten-knop