Doe sociaal:
Green Deal

Midden- en kleinbedrijf op koers met “Green Deals”

De Green Deals voor het midden- en kleinbedrijf slaan goed aan. Op dit moment zijn er 625 deelnemende bedrijven die meedoen en deze bedrijven hebben gezamenlijk een besparingspotentieel dat vergelijkbaar is met het energiegebruik van 2.000 huishoudens, dit blijkt uit een tussentijdse inventarisatie van MKB-Nederland. Dit aantal is echter veel meer dan vooraf verwacht werd. Het succes is voornamelijk te danken aan de regio Groningen, daar wordt extreem veel bespaard door de deelnemende bedrijven.

Groningen

In de provincie Groningen word ongeveer 35 procent van de totale besparing bespaart. Dat scheelt een hoop en met een dalende energie rekening kun je dat geld weer elders investeren, zo kan de groei van een bedrijf ineens een duw in de goede richting krijgen. Naast de besparingen zijn de gevolgen voor het milieu natuurlijk een stuk beter, het scheelt wel als er 2.000 minder huishoudens aan stroom verbruikt word.

Nederland

Over het algemeen genomen gaat het dus goed met de 625 deelnemende bedrijven, initiatiefnemers hadden van te voren niet durven dromen dat er zoveel bespaard zou worden. Met dank aan dit project kunnen de bedrijven gezamenlijk nu zo’n 1.5 miljoen euro besparen op hun energierekening. Dat is positief, dit geld kan herinvesteert worden en kan op die manier de bedrijven maar ook de economie een duw in de goede richting geven. Al met al is het dus een goed project dat de bedrijven vooruit kan helpen en het milieu minder belast.